dimarts, 31 de desembre del 2013

"Delinqueixes? Fins a on pots arribar?"

L'entrada que faré avui del blog tracta sobre un petit documental que es va fer a TV3 fa un temps, sobre el Centre de justícia juvenil de Can Llupià.

Aquest documental s'ha inclòs a un treball que s'ha realitzat, un Aprenentatge Basat en Problemes (ABP), i, em va semblar tant interessant que vull compartir-lo amb tots vosaltres.


Crec que tothom té una part de delinqüent en ell/a, però, hi ha molts que se li desenvolupa i a altres que no, per això, depenent de quina educació hem rebut per part de l'escola i per part dels nostres pares, serem o no delinqüents.


El que es parla en aquest documental són diversos fets que a aquests menors els ha portat fins a aquest punts, i, que és el que exactament fan allà i quines avantatges o inconvenients hi tenen.

El fet d'estar a un centre de justícia juvenil de règim tancat, és que no pots sortir mai d'ell, i és un fet que em va xocar molt perquè molts dels menors que estan allà tancats és el que necessiten per poder ser lliures, però, és una mesura de seguretat que s'ha de tenir, ja que com ens va dir la coordinadora del centre "No oblideu mai que són delinqüents, per molt bons i macos que puguin arribar a ser"

Vídeo de TV3 A LA CARTA sobre la reinserció juvenil, del centre de justícia juvenil de "Can Llupià":
Reinserció juvenil - Televisió de Catalunya

TV3; Entre línies. Reinserció juvenil. Data de consulta: 26 de Desembre de 2013. Recuperat de http://www.tv3.cat/videos/2582259/Reinsercio-juvenil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada